Hormonbalanse og hvordan å holde seg ung lenger

28.09.2015
Sveinn Stefansson

dreamstime_s_88982718.jpg?1553937349291

Det er kjent at vi i dag konsumerer ufattelig mengde næring som ikke er slik den er ment å være fra naturens egen hånd. Dette vil vi mene er opphav til utallige typer sykdommer som plager stor del av verden. De sykdommene går vi med til leger som både kan og ikke kan hjelpe oss.

Artikkelforfatter har nylig vært i kontakt med en berømt lege Widya Murni som driver med særdeles interessante metoder for å hjelpe andre og hun har åpnet en klinikk som kalles rett og slett for Anti-Age klinikk. Det å beholde god helse lengst mulig er jo i seg selv anti-age.

Widya er kjent for sitt arbeid innen hormonbehandlinger. Desværre så har vi ikke noen leger i Skandinavia som enda har tatt steget ut på samme bane som Widya Murni, men i U.S.A og enkelte land i Europa så har en spesialister innen faget.

Widya har hjulpet folk og leget – som har blandt annet kreft og psoriasis. Artikkelforfatter har vært i kontakt med Widya for å lære mer om faget og enkelt forklart så har vi da fått vite at det som må til for fleste mennesker for å oppnå optimal helse er kanskje ikke så komplekst som en ofte vil tro men likevel vrient rett og slett på grunn av det at vi selv er ofte den begrensende faktoren til suksee på grunn av at vi ikke klarer å holde oss til sunn livsstil.

Sunn livsstil er nøkkelen til god helse og har da til og med vist seg å kunne bote autoimmune sykdommer så som kreft og psoriasis.

Det Widya gjør er å begynne med hormonanalyser hvor hun finner ut av hvordan det står til med generell hormonbalanse i kroppen til et menneske. Deretter arbeider hun med tiltak så som å gi hormonbehandling til vedkommende, paralellt med at kosthold blir forandret og livsstil forandet.

Widya er enig i at det vil muligens la seg gjøre å behandle en person uten å te til hormoner ettersom diett og balanse for kroppen øvrig kan få oss inn på riktig hormonnivå og forbedre livet vårt atskillig fra det vi eventuelt har i dag.

Viktige steg for å oppnå optimal helse ved å fokusere på hormonbalanse i kroppen;

  • Hormonanalyse
  • Forandre diett ihht til hormonanalyse
  • Meditasjon
  • Kroppsøving – feks gåturer eller yoga

Det å forandre kosthold kan faktisk være en tung nøtt å knekke. For det første så har vi butikker fulle med matvarer som ihht Widya, ikke er fullverdig sunn kost. Varer med sprøytemidler, tørrvarer i poser fulle med tilsetningsstoffer og ikke slik de kommer fra naturen.

Det som er en enkel pekepinn er matvarer som er slik naturen har tiltenkt de å være før de skal konsumeres av mennesker. Enkelt det ikke sant? Det er likevel ikke så enkelt å finne disse varene i butikkene. Ta laks for eksempel, den flotte rosa laksen i hyllene, den ser jo perfekt ut slik den ligger der, men visste du at laks fisket ute i vill natur ikke er så sterkrosa? Den har et mye lysere kjøtt og ser atskillig annerledes ut. Hva med kjøttdeig? Den er jo også full med tilsetningsstoffer og er som regel ikke rent kjøtt når vi finner frem til den i hyllene, blandet stoffer for å holde vann. Hvorfor det?

Tja man kan spørre seg hvor er det blitt av sunn fornuft og forståelse for at det er ikke sunt å innta eller spise hva som helst. Vi forbyr jo barna våre å spise sand, samme grense burde vi sette dem i forhold til kosthold. Ikke noen tilsetningsstoffer i sunn kost!

Meditasjon er et ypperlig verktøy for å oppnå sunnere kropp. En hypotese kan noen av dere tenke, men det er det så aldeles ikke og er blitt vitenskapelig bevist atskillig mange ganger. Det finnes til og med en berømt norsk forsker som nå arbeider med å finne ut av hvorfor bi kan reversere aldring, ja reversere! Navnet til denne damen er Gro Amdam og hun er en norsk fremragende forsker som er på spåret av sannheten til ungdomskilden. Gro Amdam har bevist at bi kan reversere aldring på grunn av det at de må anpasse seg nye oppgaver i livet.

Grunnen til at meditasjon er et ypperlig verktøy til å bekjempe aldring er todelt;

  • Det er vitenskapelig bevist at hormonet DHEA og HGH (human growth hormone) kan finnes i mye høyere doser hos de som mediterer – Cortisol derimot som ofte kalles for aldringshormonet eller stresshormonet finnes i lavere doser hos de som mediterer.
  • Meditasjon per ce er kanskje ikke det som er grunnen alene uten det er det faktum at med meditasjon har en et verktøy for å få hjernen i sving på en positiv måte og motvirker stress
Stress er en stor faktor til hvorfor vi aldres fortere, stress og dårlig kosthold. Får du stresset ned uansett på hvilken måte du gjør det så vil du få bedre balanse på kroppens hormonnivå som er viktig for deg som ønsker å beholde god helse lengst mulig.En annen berømt forsker Elizabeth Blackburn har funnet ut at det er forbindelse mellom lange eller korte telomerer i kroppen forholdsvis i forbindelse med om vi trener eller ikke. Det en har kommet frem til er at de som har lange telomerer har bedre helse og oppnår mer ungdommelig utseende. Telomerer er også en målestokk på hvor lenge vi lever ettersom telomerer er det som avgjør hvor bra våre celler er til å reprodusere seg selv i kroppen. En dårlig celle vil muligens lage en dårlig kopi mens en celle med flotte lange telomerer vil danne nye sunne celler og vi får et lengre og bedre liv. En har også kommet frem til at det er selve treningen som gjør at stressnivå går ned og det er nettopp pga at stressnivå går ned vi forlenger våre levealder og kvalitet i livet.

Det høres så enkelt ut men er kanskje litt mer vrient enn det låter. Men en sunn god miks av flott diett og balansert hjerne uten stress vil gi oss et bedre og lengre liv samtidig som vi beholder lenger vårt ungdommelige utseende. Oppnår vi å maksimere dette med maksimalt sunn kost og maksimalt sunt liv uten stress så har vi kommet langt på vei.

Vi kan oppsummere dette enkelt:

Du er hva du spiser og hva du tenker på!

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale