Dyr sminke er ikke nødvendigvis bedre. Ekspertene avslører...

28.09.2015
Sveinn Stefansson

Du er i apoteket og ser på kosmetikk og de tilbyr to rekker: ett med de mest anerkjente merkevarene, med luksuspakker og berømte skuespillerinner på omslaget; og en annen med en billigere linje, med mindre prangende emballasje, men innholdet virker nesten det samme. En koster dobbelt så mye som den andre, men er det virkelig verdt det?

Mange har en tendens til å kjøpe sminke av eksklusive merker fordi de antar at de har bedre kvalitet og at de ikke skader huden, er det imidlertid ikke helt sant. Selvfølgelig er kvaliteten på et kosmetikk avhengig av hvert et tilfelle, men ifølge et intervju med tonic med dermatologen Debra Jaliman, er produktene som forårsaker irritasjon hos kunder "noen ganger veldig dyre og andre ganger veldig billige". Så, hva er det som er viktig?

Kvalitet har ikke alltid å gjøre med prisen

dreamstime_s_90218255.jpg?1553937888175Mange ganger har prisen ingenting å gjøre med kvaliteten på produktet, men med målgruppen. Forskjellen mellom a øyenskygge på 500 kroner og en til 50 kr kan være i merkevaren som den er knyttet til og skjønnheten i pakken og ikke så mye hva den inneholder.

Faktisk har noen store selskaper eksklusive merker og andre for allmennheten. En av de er L'Oréal-gruppen For eksempel eier de prestisjefylte merker som Cacharel og Lancôme , men har også noe mer tilgjengelig og like effektivt, som for eksempel NYX og Maybelline New York.

«Mange luksus merkevarer er laget på nøyaktig samme sted som den billigste og har nøyaktig samme formel i to forskjellige pakninger, hvis vi skal høre på hva Dendy Engelman, en hudlege i New York har sagt om kosmetikk. Så, betyr det at luksus merker er juks og du må gå for de billigste? Ikke nødvendigvis.

dreamstime_s_82014076.jpg?1553939007008

Det er tryggere å velge anerkjente merker enn å gå for en billig merke som ikke er kjent. La oss si at det er mindre sannsynlig å ha problemer med de.

Merkene med det beste omdømmet har en tendens til å ha leger på deres lag som er ansvarlige for å teste produktene for å sikre at de passer for folk, mens merkene du finner i billig butikk, sannsynligvis ikke har dem.

På den annen side, i tillegg til prisen (som ikke er veldig bra på for å forutse kvaliteten på et produkt), et annet viktig aspekt å ta hensyn til på tidspunktet for kjøp kosmetikk, og det er listen over ingredienser. Selv om du ikke forstår den, er det bedre at du undersøker hva formelen til basen du vil kjøpe, inneholder, og hvis ingredienslisten ikke vises i pakken, ikke kjøp varen.

Hvilke ingredienser bør du unngå?

øyenskygger

Hvis du har sensitiv hud

Unngå produkter som har dufter, fordi de kan irritere huden . Se etter kosmetikk som sier eksplisitt at de er fri for dufter, siden noen sier at de ikke har lukt, men i virkeligheten kan de ha kjemikalier for å maskere produktets lukt.

I tillegg vil enkelte konserveringsmidler som formaldehyd, og butylert hydroksyanisol (BHA) som brukes for å hindre bakterievekst i kosmetikk, kunne forårsake eksem.

Hvis du har akne

Hvis du er utsatt for akne, anbefaler vi at du holder deg borte fra komedogene ingredienser, som er oljebaserte og kan tette porene og forverre tilstanden. Noen av ingrediensene av denne typen inkluderer mandel, hvetekim og kakaosmør. Oljen er det som gjør det mulig for noen kosmetikk, for eksempel øyemakeup, å skli lett, men for å være tryggere, velg ikke-komedogene produkter.

dreamstime_s_82527334.jpg?1553938131088Er leppene dine irritert?

Da har du kanskje valgt en langvarig leppestift. De har en tettere konsistens enn vanlige og er laget med mange pigmenter, derfor er de så intense og varer lenger, men noen mennesker kan ikke tolerere dem. De er ikke så fuktige som de som er mykere og forsvinner kjappere fra leppene, og det er delvis det som får noen til å føle irritasjon i dette området. For å unngå disse problemene kan du lete etter fuktighetsgivende leppestifter, selv om de varer kortere.

Kort sagt, du kan finne gode kosmetikk til rimelig prise, forutsatt at du undersøker hvor den kom fra og hvem har produsert den. Men hvis alle kosmetikk du bruker gir deg en allergisk reaksjon, så er det ideelt for deg å bruke hypoallergenisk sminke og konsultere en hudlege for å finne ut hvordan ta vare på huden din best mulig.

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale